top of page

Saturday 3 Feb 2018, de Bijloke, Spectra speelt Boulez en Pintscher

Spectra

Programma

Pierre Boulez | Sur Incises, voor drie piano’s, drie harpen en drie percussionisten (1996/98)

Matthias Pintscher | Bereshit, voor groot ensemble (2013)

Bereshit, het eerste woord van de Tora, betekent in het Hebreeuws zoveel als ‘in een begin’. Matthias Pintscher (°1971) laat in het gelijknamige werk voor groot ensemble de muziek organisch ontstaan vanuit het niets - minuscule klankjes groeien uit tot magistrale, overdonderende erupties van noise. Pintscher vergelijkt de situatie met wakker worden in een donkere kamer, een desoriëntatie die geleidelijk overgaat in de waarneming van vormen die zich almaar duidelijker aftekenen.

Enkele decennia geleden was Pierre Boulez (1925 – 2016) een, zo niet hét, enfant terrible van het naoorlogse modernisme. Maar zijn Sur Incises is, net zoals Bereshit, hoogst fysieke muziek. Timbres versmelten met elkaar en sleuren de luisteraar mee in pulserende, viscerale klankstromen.

Uitvoerders

Spectra Ensemble Filip Rathé, muzikale leiding

タグ:

特集記事
最新記事
アーカイブ
タグから検索
ソーシャルメディア
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page